Ifall du hör till de som inte vill nyttja kemikalier i badrummet men samtidigt inser att något mer än vatten måste till för att få bort kalk och sådant som luktar illa så är citronsyran ett fint alternativ. Rent praktiskt så är det endast att behandla ytor som ska rengöras med syran och låta det hela stå ett tag. Skölj av samt torka för ett perfekt resultat.
Man kan till och med tvätta toaletten med syran. Häll en skvätt ner i toaletten och låt det hela verka en stund före du tar fram toalettborsten för att skrubba. Det här leder till en väldigt renare samt snyggare toalettstol.
Angeläget att tänka på då du vill använda dig av citronsyran
Något som man kan glömma bort är att citronsyran är ett oerhört starkt medel även ifall det rör sig om en oförställd produkt. Om du rengör din vattenkokare så måste du se till att skölja bort rester av citronsyra ordentligt före du använder kokaren igen. Ifall du får alltför mycket syra i dig så kan det leda till illamående och värk i magen och det är inte trevligt. Detta kan även vara bra att tänka på då du vill städa i diskmaskinen, kör den en gång extra efteråt utan disk.